Top 30 Funny Kid Riddles With Answers You’ll Love So Much

Filed in Articles by on July 30, 2021 0 Comments

Funny Kid Riddles With Answers – Riddles are a great way to knock the mind out of its cognitive ruts and to stimulate creative thinking in kids, adults, and mythic heroes alike.

The best funny riddles for kids, like the best funny jokes for kids, are challenging, fun word puzzles that push kids to think outside the box while encouraging them to have fun with language itself. Of course, there’s a fine line to strike between riddles that are too easy and those that will make your kid get red in the face from frustration. The right riddles for kids can and should offer a playful way to wrestle with truly challenging questions.

Funny Kid Riddles With Answers

Funny Kid Riddles With Answers

Most kids have a natural aptitude for the type of thinking riddles require, and will surprise you with how well they tackle a stumper. The best riddles engage a kid’s natural problem-solving skills and make them laugh along the way.

Top 30 Funny Kid Riddles With Answers

These 30 funny riddles and answers for kids — ranging from easy to hard — are great for kids of all ages to solve, and have fun while doing so.

1. Riddle: What has to be broken before you can use it?

Solution: An egg.

2. Riddle: The more you take, the more you leave behind. What am I?

Solution: Footsteps

3. Riddle: If two’s company, and three’s a crowd, what are four and five?

Solution: Nine!

4. Riddle: After a train crashed, every single person died. Who survived?

Solution: All of the couples.

5. Riddle: A boy and his father get into a car accident. When they arrive at the hospital, the doctor sees the boy and exclaims “that’s my son!” How can this be?

Solution: The doctor is the boy’s mother.

6. Riddle: Four legs up, four legs down, soft in the middle, Hard all around.

Solution: Bed

7. Riddle: What can you catch but not throw?

Solution: A cold!

8. Riddle: What begins with T, finishes with T, and has T in it?

Solution: A teapot.

9. Riddle: If a brother, his sister, and their dog weren’t under an umbrella, why didn’t they get wet?

Solution: It wasn’t raining.

10. Riddle: I am so simple, that I can only point yet I guide men all over the world.

Solution: Compass

11. Riddle: What goes up but never comes back down?

Solution: Your age!

12. Riddle: What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it?

Solution: Shorter. (Short + ‘er’)

13. Riddle: What travels around the world but stays in one spot?

Solution: A stamp.

14. Riddle: When things go wrong, what can you always count on?

Solution: Your fingers.

15. Riddle: Mr. Blue lives in the Blue house. Mrs. Yellow lives in the Yellow House. Mr. Orange lives in the orange house. Who lives in the White House?

Solution: The President

16. Riddle: A word I know, six letters it contains, remove one letter and 12 remains, what is it?

Solution: Dozens.

17. Riddle: What is full of holes but still holds water?

Solution: A sponge.

18. Riddle: How many letters are there in the English alphabet?

Solution: 18: 3 in ‘the’, 7 in ‘English,’ and 8 in ‘alphabet.’

19. Riddle: If a red house is made of red bricks, and a yellow house is made of yellow bricks, what is a greenhouse made of?

Solution: Glass, all greenhouses are made of glass.

20. Riddle: What begins with an E but only has one letter?

Solution: An envelope.

21. Riddle: You draw a line. Without touching it, how do you make it a longer line?

Solution: Draw a short line next to it and now it’s the longer line.

22. Riddle: How can a leopard change its spots?

Solution: By moving from one spot to another.

23. Riddle: What is easy to get into but hard to get out of?

Solution: Trouble.

24. Riddle: Mary has four daughters, and each of her daughters has a brother — how many children does Mary have?

Solution: Five, each daughter has the same brother.

25. Riddle: David’s parents have three sons: Snap, Crackle and…?

Solution: David!

26. Riddle: You bought me for dinner but never eat me. What am I?

Solution: Cutlery.

27. Riddle: I’m tall when I’m young, and I’m short when I’m old, what am I?

Solution: A candle.

28. Riddle: What answer can you never answer yes to?

Solution: Are you asleep yet?

29. Riddle: What is so fragile that saying its name breaks it?

Solution: Silence.

30. Riddle: I am an odd number. Take away a letter and I become even. What number am I?

Solution: Seven.

We hope you found this information herein on Funny Kid Riddles with Answers interesting and useful. If you have comments, questions or just want to discuss, do not hesitate to leave a comment.

Use the share buttons below to share this information with your friends on Facebook, Twitter, Whatsapp, and other social platforms.

Enter your email address:

Source: Sabonews.org

If you think this post can be helpful to somebody else, please share it using the share buttons below!

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.